Pečené kuře s rozmarýnem a česnekem
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (stehna, nebo čtvrtky)
- olej 80 mililitrů
- šťáva citronová (z půlkly citronu)
- rozmarýn 1 lžička (sušený )
- česnek 4 stroužky (utřený)
- sůl mořská
- pepř barevný 1 špetka (čerstvě drcený)
Postup přípravy
V misce smíchejte olej s citronovou šťávou, podrceným rozmarýnem, česnekem, solí a pepřem.
Do oleje vložte omytá a osušená stehýnka, namočte je ze všech stran a nechte několik hodin (i přes noc) v chladu rozležet.
Maso vložte do olejem vytřeného pekáčku a dejte péct do trouby předehřáté na 200°C. Teplotu snižte na 180°C a během pečení podlévejte vodou.
Podávejte s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...