Pečené kuře se slaninou
Postup přípravy
1. Kuře omyjte, osušte, odřízněte přebytečnou kůži, tuk a zevnitř i na povrchu důkladně osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte omytý, vidličkou propíchaný citron a kuchyňským provázkem svažte křížem nohy, čímž dutinu uzavřete a všechna šťáva zůstane uvnitř. Kuře uložte do pekáče, křídla založte dolů a celý kus potřete změklým máslem.
2. Kuře podlijte vodou, posypte na kostičky nakrájenou slaninou a obložte na plátky pokrájeným citronem. Dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení podlévejte výpekem. Po 30 minutách snižte teplotu na 180 °C a za častého podlévání pečte dalších 60 minut.
Poznámka k receptu
Kuře pečené jen se solí chutná báječně. Posuňte ale chuť ještě o něco výš a přidejte slaninu. Dokřupava vypečená kůže kuřete v kombinaci s vyškvařenou slaninou tvoří lahodnou kombinaci.
Načítám komentáře...