Pečené kuře ve smetanové omáčce
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 kilogram (prsa)
- vývar kuřecí 3 decilitry
- smetana zakysaná 250 gramů
- strouhanka 300 gramů
- mák 1 lžička (nemletý)
- máslo 110 gramů (rozpuštěné)
- rozmarýn (čerstvý)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, vložíme do hlubšího pekáčku a lehce osolíme.
V menší míse smícháme vývar a zakysanou smetanu a směs nalijeme na maso v pekáčku.
V další míse smícháme strouhanku, mák a rozpuštěné máslo. Tuto směs rozprostřeme na maso, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Do strouhanky můžete přimíchat ještě 1 menší lžíci nasekaných bylinek (petrželky, tymiánu apod.).
Načítám komentáře...