Pečené kuře z Valencie
Seznam surovin
- kuře 1,5 kilogramu (nejlépe v bio kvalitě)
- máslo 100 gramů
- vývar 150 mililitrů
- rajčata sterilovaná 1 plechovka
- olivy černé 100 gramů
- česnek 5 stroužků
- tymián 1 snítka
- rozmarýn 1 snítka
- petrželka velkolistá 1 hrst (nahrubo nasekaná)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuře rozdělte na osm dílů, osolte je a opepřete. Vložte ho do pekáče a spolu s máslem a vývarem (nebo vodou) pečte přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Maso čas od času přelijte výpekem.
2. Pekáč s masem vyndejte z trouby, vlijte k němu rajčata a přidejte olivy, stroužky česneku a bylinky. Vše vraťte do trouby a dopékejte kuře ještě dalších 20 až 25 minut, až bude maso krásně měkké a propečené.
Poznámka k receptu
Kuře s hutnou rajčatovou omáčkou a olivami přivede vaše chuťové buňky do blaženého stavu. Sklenka červeného vína je dovolena!
Načítám komentáře...