Pikantní grilovaná kuřecí křidélka
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 kilogram (křídla)
- česnek 4 stroužky
- med 3 lžíce
- sójová omáčka 8 lžic (tmavá)
- koření chilli (mleté)
- sůl
- majonéza 4 lžíce
- mango 2 lžíce (zralé, rozmačkané)
- šťáva limetková 1 lžíce
- šťáva zázvorová 1 lžička
- koriandr
Postup přípravy
Do mísy dáme sojovou omáčku, prolisovaný česnek, med, chilli a sůl. Promícháme a do marinády vložíme křidélka.Důkladně zamícháme, aby byla všechna křidélka obalená. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Ugrilujeme doměkka, tak aby kůže byla křupavá, tmavě hnědé, zkaramelizované barvy. Během pečení potíráme zbylou marinádou. Podáváme s omáčkou (všechny suroviny dobře smícháme).
Načítám komentáře...