Pikantní kuřecí maso
Seznam surovin
- kuřecí maso 600 gramů (bez kůže, stehenní nebo prsní řízky)
- slanina 40 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- cibule 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- rajčata sterilovaná 1 plechovka (oloupaná krájená)
- paprička chilli červená 4 kusy
- čokoláda hořká 40 gramů (vysokoprocentní)
- cukr hnědý 1 lžíce
- nové koření 1 špetka (mleté)
- skořice 2 špetky
- petrželka velkolistá 1 svazek (neo koriandr)
- sůl
- pepř
- vývar kuřecí 250 mililitrů (nebo zeleninový)
Postup přípravy
Na lžíci oleje osmahněte slaninu nakrájenou nadrobno, jednu cibuli nakrájenou na měsíčky a dvě pokrájené papričky. Přidejte nasekaný česnek, maso nakrájené na kousky a orestujte. Pak zalijte konzervou rajčat, osolte, opepřete, přidejte špetku mletého nového koření a duste 20–30 minut, dokud maso není měkké. Podle potřeby podlévejte vývarem.
Pak vmíchejte čokoládu nastrouhanou najemno, cukr, skořici a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Nakonec přidejte nasekanou petrželku.
V jiné pánvi orestujte na druhé lžíci oleje zbylé papričky s cibulí. Vmíchejte je do hotového pokrmu nebo rozdělte na jednotlivé porce.
Poznámka k receptu
Jako příloha se hodí tortilly s červenými fazolemi nebo rýže.
Načítám komentáře...