Pikantní kuřecí plátky
Seznam surovin
Na maso:
- kuřecí maso 4 kusy (prsa bez kostí a kůže)
- sůl
- pepř černý (čerstvě mletý)
Na marinádu:
- koriandr 1 svazek (čerstvý)
- paprička chilli zelená 2 kusy
- česnek 1 stroužek
- limetková kůra (z 1/2 limetky, jemně nastrouhaná)
- kokosové mléko 120 mililitrů
- šťáva limetková 2 lžíce (čerstvě vymačkaná)
- rybí omáčka 1 lžíce
- kari 1 lžička (mleté)
- koriandr 1 špetka (mletý)
- zázvor 1 špetka (mletý)
Postup přípravy
Kuřecí prsa podélně nařízneme a rozložíme, aby z každého kousku vznikl tenký plátek.
Do mísy nasypeme nakrájené lístky koriandru, nasekané papričky zbavené semínek, jemně nasekaný česnek a nastrouhanou limetkovou kůru, vše zalijeme kokosovým mlékem, limetkovou šťávou a rybí omáčkou, přidáme, kari, mletý koriandr a zázvor a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. V této směsi obalíme kuřecí plátky, zakryjeme je a uložíme na 4 hodiny v chladu.
Plátky necháme ohřát na pokojovou teplotu, pak je rozložíme na mřížku rozehřátého grilu, kterou jsme potřeli olejem, a grilujeme z obou stran celkem 8 – 10 minut.
Hotové plátky osolíme, opepříme a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Na grilování plátků masa (ale i zeleniny nebo ovoce) je ideální dvojitá grilovací mřížka s rukojetí, do které se jednotlivé kousky uzavřou a snadno se s nimi nad ohněm manipuluje.
Načítám komentáře...