Pikantní kuřecí plátky

Seznam surovin

Na maso:

Na marinádu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí prsa podélně nařízneme a rozložíme, aby z každého kousku vznikl tenký plátek.

Do mísy nasypeme nakrájené lístky koriandru, nasekané papričky zbavené semínek, jemně nasekaný česnek a nastrouhanou limetkovou kůru, vše zalijeme kokosovým mlékem, limetkovou šťávou a rybí omáčkou, přidáme, kari, mletý koriandr a zázvor a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. V této směsi obalíme kuřecí plátky, zakryjeme je a uložíme na 4 hodiny v chladu.

Plátky necháme ohřát na pokojovou teplotu, pak je rozložíme na mřížku rozehřátého grilu, kterou jsme potřeli olejem, a grilujeme z obou stran celkem 8 – 10 minut.

Hotové plátky osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Na grilování plátků masa (ale i zeleniny nebo ovoce) je ideální dvojitá grilovací mřížka s rukojetí, do které se jednotlivé kousky uzavřou a snadno se s nimi nad ohněm manipuluje.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...