Pikantní mexický guláš
Seznam surovin
- kuřecí maso 500 gramů (vykostěné )
- olej olivový 3 lžíce
- cibule 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- rajčata sterilovaná 1 konzerva (loupaná)
- rajčatový protlak 1 konzerva (malá)
- papričky jalapenos 3 kusy (naložené)
- petržel hladkolistá 1 svazek
- pepř černý (mletý)
- sůl
- smetana zakysaná 4 lžíce
- sýr měkký 100 gramů (Feta)
Postup přípravy
Na oleji lehce opečte na kousky nakrájené maso, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
Zalijte konzervou rajčat, přidejte protlak, nakrájené papričky, osolte, opepřete a zvolna duste asi 20 minut (až je maso měkké). Pak vmíchejte petrželku.
Rozdělte na talíře, přelijte zakysanou smetanou a posypte rozdrobeným sýrem. Podávejte s tortillami nebo jinou vhodnou přílohou.
Načítám komentáře...