Pilaf
Seznam surovin
- datle 100 gramů (sušené vypeckované)
- fíky 100 gramů (sušené)
- rozinky 50 gramů
- máslo 40 gramů
- cibule 1 kus
- zázvor 40 gramů (čerstvý oloupaný)
- kuřecí maso 250 gramů (vykoštěné)
- kurkuma 1 lžička
- paprika feferonka 1 kus
- rýže dlouhozrnná 250 gramů
- sůl
- pepř černý (mletý)
- mandle 40 gramů (opražené rozpůlené a oloupané)
Postup přípravy
Datle, fíky a rozinky opláchneme v cedníku. U fíků odstraníme stopky a všechny plody nasekáme.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a zázvor nasekaný nadrobno. Přidáme kousky masa, kurkumu a nakrájenou feferonku. Vše promícháme a krátce opečeme. Vmícháme propláchnutou rýži a ovoce. Osolíme, opepříme, zalejeme vodou nebo zeleninovým vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou, dokud rýže nezměkne. Podle potřeby přiléváme vodu nebo vývar. Na talířích posypeme opraženými mandlemi.
Načítám komentáře...