Plněné kuřecí řízky
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
- feferonková pasta
- džem 2 lžíce (meruňkový nebo broskvový )
- ovoce 6 kusů (větší meruňky nebo broskve)
- paprika 2 kusy (feferonky nebo kapie)
- olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
Postup přípravy
Mezi potravinářskou folií tence rozklepejte kuřecí řízky. Maso osolte, potřete pastou z feferonek. Na každý plátek dejte lžičku džemu, půlku meruňky nebo broskve, přehněte a sepněte jehlami nebo špejlemi. Na pánvi rozehřejte olej, řízky z obou stran opečte, přendejte do pekáčku, potřete džemem a vložte do předehřáté trouby. Zapečte 10 - 15 minut při 180°C.
Zbytek ovoce nakrájejte na dílky, střídavě s kousky feferonek (nebo kapie) napíchněte na špejle, špízky potřete citronovou šťávou a lehce je prohřejte ze všech stran na pánvi na másle.
Do každého řízku zapíchněte 1 špízek a podávejte s různě upravenými bramborami.
Načítám komentáře...