Plněný řízek Cordon Bleu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Řízky podélně rozkrojte (ale nedokrojte) a mezi dvěma fóliemi rozklepejte hodně dotenka. Osolte, opepřete a na polovinu každého plátku položte sýr a šunku. Přiklopte druhou půlkou a spíchněte párátkem, aby se při obalování nerozpadaly.

2. Obalte v mouce, ve vejci prošlehaném s mlékem a strouhance a na středním plameni osmažte dozlatova, z kažé strany asi 4 minuty. Pak je vložte na plechu do středně vyhřáté trouby a nechte ještě asi 4 minuty dojít. Podávejte s dušenými fazolkami obalenými v plátku opečené slaniny.

Poznámka k receptu

Recept je poprvé zmíněn ve švýcarské kuchařské knize ze 40. let minulého století (proto se používá švýcarský ementál) a bývá spojován s francouzskou kulinární školou stejného názvu. Jak recept, tak škola byly nicméně inspirovány starým francouzským řádem modré stužky, Le Cordon Bleu, který byl fyzicky tvořen několika vrstvami, proto jsou prý mezi masem vrstvy sýra a šunky...

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...