Polévka z kuřecích srdíček
Seznam surovin
- kuřecí vnitřnosti 400 gramů (srdíčka)
- celer 1 kus (malý)
- mrkev 3 kusy
- petržel kořenová 3 kusy
- cibule 2 kusy (oloupané a rozpůlené)
- pórek 1 kus (dobře omytý)
- bobkový list
- nové koření
- pepř černý (celý)
- nudle (vlasové celozrnné)
- petržel hladkolistá 1 hrst (jemně nasekané)
- sůl
- pepř (mletý)
Postup přípravy
1. Srdíčka a očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, pórek a koření zalijte v hrnci 1,5l osolené vody.
2. Bez pokličky přiveďte k bodu varu, pak snižte teplotu, zakryjte pokličkou a nechte tzv. táhnout asi hodinu a půl, až změknou. Průběžně z vývaru odstraňujte pěnu vzniklou varem (bílkoviny v ní obsažené mohou způsobit mírné zhořknutí polévky).
3. Vývar pak přeceďte, 1 mrkev nakrájejte na kolečka a vraťte ji do polévky. Srdíčka vyjměte, a než je opět vložíte do polévky, jejich konce odkrájejte. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
4. Zvlášť v lehce osolené vodě (nebo v troše vývaru) uvařte nudle, propláchněte je studenou vodou a nechte okapat. Rozdělte je na talíře, přilijte polévku a posypte ji petrželkou.
Poznámka k receptu
V tomto receptu spojily své síly ve prospěch našeho zdraví vitaminy řady B, zinek a železo. Obsažené jsou v kuřecích srdíčkách a také v celozrnných těstovinách.
Načítám komentáře...