Pollo all’arrabbiata
Seznam surovin
- kuře 1 kus (o váze asi 1 kg)
- pancetta 70 gramů
- olej olivový 4 lžíce
- cibule 1 kus (střední)
- česnek 1 palička
- víno červené 170 mililitrů (suché)
- paprička chilli červená 2 kusy
- rajčata sterilovaná 600 gramů
- rajčatová passata 5 lžic
- sůl
- pepř
- petrželka velkolistá (k podávání)
Postup přípravy
1. Kuře omyjte, osušte a naporcujte na 6–8 kusů. Pancettu pokrájejte na kousky a osmažte na oleji, pak do hrnce dejte kousky kuřete a zprudka je osmahněte ze všech stran, aby se maso zatáhlo, a vyndejte z hrnce.
2. Do výpeku v hrnci vsypte nadrobno nasekanou cibuli a oloupané stroužky česneku (ty ponechte vcelku). Chvíli opékejte, pak do hrnce vraťte maso, vlijte víno a nechte odpařit alkohol. Postupně přidávejte nasekané chilli papričky, rajčata z plechovky a passatu.
3. Podle chuti osolte a přiklopené duste zhruba hodinu, aby maso odpadalo od kostí. Dochuťte solí a pepřem, podávejte posypané petrželkou.
Poznámka k receptu
Arrabbiata obvykle v jídelních lístcích označuje těstoviny s pěkně ostrou omáčkou. (Arrabbiata znamená v italštině rozzlobená.) V Umbrii ovšem milují s touto omáčkou kuře, stejně dobře bude chutnat i králík nebo krůtí stehna. Výbornou přílohou je polentová kaše.
Načítám komentáře...