Pollo all'arrabbiata pěkně ostré kuře
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 kilogram
- pancetta 70 gramů
- cibule 1 kus (střední)
- česnek 1 palička
- víno červené 170 mililitrů (suché)
- paprička chilli červená 2 kusy
- rajčata sterilovaná 600 gramů
- rajčatová passata 5 lžic
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
- pepř
- petržel hladkolistá (k podávání)
Postup přípravy
1. Kuře naporcujte na 6–8 kusů. Pancettu pokrájejte na kousky a osmažte na oleji, pak do hrnce dejte kousky kuřete a zprudka je osmahněte ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Vyndejte z hrnce.
2. Do výpeku v hrnci vsypte nadrobno nasekanou cibuli a oloupané stroužky česneku (ty ponechte vcelku). Chvíli opékejte, pak do hrnce vraťte maso, vlijte víno a nechte odpařit alkohol. Postupně přidávejte nasekané chilli papričky, rajčata z plechovky a passatu.
3. Podle chuti osolte a přiklopené duste zhruba hodinu, aby maso odpadalo od kostí. Dochuťte solí a pepřem, podávejte posypané petrželkou.
Načítám komentáře...