Pošírovaná kuřecí prsíčka s glazírovanou karotkou
Postup přípravy
Kuřecí prsa zbavíme kůže a vložíme je do hrnce. Zalijeme je vývarem, zahřejeme, těsně pod bodem varu ztlumíme plamen a prsa velmi zvolna „vaříme“ - pošírujeme asi 30 minut (teplota by neměla přesáhnout 95 °C). Díky tomu si maso zachová cenné látky i chuť.
Mezitím v kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou karotku nakrájenou na tenká kolečka. Ochutíme ji solí a bílým pepřem, přidáme nasekaný koriandr nebo petrželku a krátce podusíme pod pokličkou za občasného zamíchání, až karotka změkne. Nakonec karotku podlijeme trochou vývaru, ve kterém se vařila kuřecí prsa.
Měkkou mrkev rozdělíme na talíře, přidáme pošírovaná kuřecí prsa a podáváme například s vařenými bramborami.
Poznámka k receptu
Cílem glazírování je vytvořit na povrchu karotky lesklou vrstvu. Spolu s máslem můžete na pánvi rozpustit i půl lžičky cukru.
Místo kuřecích prsou můžete stejným způsobem uvařit i rybu.
Načítám komentáře...