Pruhovaná pošta
Seznam surovin
- drůbeží maso 4 kusy (uzená stehna)
- listové těsto 400 gramů
- zelí červené 300 gramů (sterilované)
- cibule 1 kus
- vejce 1 kus
- víno červené 3 lžíce
- olej slunečnicový 2 lžíce
- strouhanka 2 lžíce
- pivo světlé 1 lžíce (10°)
- cukr (podle chuti)
- paprička chilli červená (mletá, dle chuti)
- sůl
- mouka pšeničná hladká (na pomoučení válu)
Postup přípravy
Stehna omyjeme, vložíme do studené vody a vaříme na mírném ohni asi hodinu. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém oleji dorůžova. Přidáme scezené zelí, osolíme, ochutíme cukrem, podlijeme vínem a dusíme 15 minut. Zelí odstavíme z ohně a ochutíme chilli. Kuřecí stehna necháme vychladnout, opatrně je vykostíme tak, abychom z každého získali proužek masa, a stáhneme z nich kůži.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na čtverec, který rozkrojíme na čtyři menší čtverce. Střed každého posypeme strouhankou, položíme na ni kuřecí stehno, vložíme do něj část ochuceného zelí a maso přes něj opatrně přehneme.
Každý čtverec těsta zabalíme jako obálku, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vejcem rozšlehaným s troškou piva a pečeme asi 8 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Pak zmírníme teplotu na 180°C a obálky dopékáme ještě asi 17 minut dozlatova.
Načítám komentáře...