Rajčata plněná drůbežím salátem
Seznam surovin
- kuře 250 gramů (pečené)
- celer řapíkatý 2 snítky
- šťáva citronová 1 lžička
- majonéza 2 lžíce
- jogurt bílý 2 lžíce
- petrželka velkolistá 1 hrst
- sůl
- rajčata 8 kusů (větší)
- máta 2 snítky
- pečivo
Postup přípravy
1. Pečené maso nakrájejte na kostky. Pokud je třeba, celerové řapíky očistěte a škrabkou na brambory sloupněte tuhá vlákna z vnější části a nakrájejte je na malé kostičky.
2. Obojí dejte do mísy, osolte, zakapejte citronovou šťávou a promíchejte s majonézou, jogurtem a petrželkou.
3. Odkrojte vršky rajčat a lžičkou vyberte dužinu. vnitřek osolte, naplňte drůbežím salátem a ozdobte mátou. Podávejte s bílým pečivem.
Poznámka k receptu
Možná vám v lednici zahálí zbytek pečeného kuřete, nesnězte ho jen tak, skvěle poslouží jako základ na rychlý salát.
Tip: Salátem můžete naplnit i papriky. Pokud vás tlačí čas, zeleninu k salátu jen nakrájejte.
Načítám komentáře...