Řecké grilované kuře s tzatziki
Seznam surovin
Na 4 porce:
- kuře 1 kus (v bio kvalitě)
- cibule červená 4 kusy (středně velké)
- česnek 1 palička
Marináda:
- olej olivový 4 lžíce
- paprika sladká 1 lžíce
- česnek 2 stroužky (prolisovaný)
- med 3 lžíce
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- sůl
- pepř
Tzatziki:
- okurka salátová 2 kusy
- jogurt 500 gramů (řecký)
- olej olivový 3 lžíce
- česnek 5 stroužků
- šťáva citronová 1 lžíce
- máta (lístky podle chuti)
- kopr
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuře potřete polovinou marinády, zabalte ho do pečicího papíru a zavažte jako balíček.
2. Pečte ho na grilu asi 35 minut.
3. Poté balíček rozvažte a kuře přemístěte do pekáče prsíčky dolů. Přidejte k němu cibule nakrájené na větší kusy a překrojený česnek. Odkryté (za občasného potírání zbylou marinádou) ho dopékejte na grilu dalších 35 minut. Podávejte s tzatziki.
4. Tzatziki: Okurku nastrouhejte a vymačkejte z ní vodu. Vmíchejte k ní jogurt, olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, najemno nasekanou mátu a kopr a dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.
Poznámka k receptu
Toto kuřátko voní vzpomínkami (nebo těšením se) na dovolenou...
Načítám komentáře...