Řízečky na roštu
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 plátky (prsa)
- olej 50 mililitrů
- šalvěj 1 lžíce (jemně nasekaná)
- šalvěj 8 listů
- citronová kůra 1 lžička (strouhaná)
- šťáva citronová 1 lžíce
- pepř barevný 1 lžička (drcený)
- paprika feferonka 1 kus (drobně nasekaná )
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí řízky rozkrojte na 8 plátků, lehce je naklepejte a nasolte. Dejte je do misky, přilijte olej, nasekanou šalvěj, citronovou kůru a šťávu, pepř, feferonku, promíchejte a nechte několik hodin marinovat.
Napíchněte každý plátek s lístkem šalvěje na grilovací jehlu, položte na rošt grilu a zvolna opékejte z obou stran, dokud maso nezměkne.
Podávejte se salátem, grilovanou zeleninou, omáčkami, pečenými bramborami nebo pečivem.
Načítám komentáře...