Rychlé kuře na paprice I
Seznam surovin
- kuřecí maso 500 gramů (prsa)
- máslo 100 gramů
- mléko 3 decilitry
- smetana 2 decilitry
- jíška 3,5 lžíce (instantní)
- paprika sladká 2 lžíce (mletá - kvalitní)
- bujon 1 kostka (drůbeží)
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme ostrým nožem na kostky velké asi 3 x 3 cm. ¨
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vložíme do ní nakrájené maso a za stálého míchání ho opečeme ze všech stran, až zbělá. Maso zaprášíme mletou paprikou a krátce opečeme (asi 20 vteřin). Pak přilijeme mléko a promícháme.
Do pánve přidáme rozdrobenou bujónovou kostku, vše osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut. Pak přilijeme smetanu, dobře promícháme a dále vaříme 1 minutu.
Nakonec vmícháme instantní jíšku, ještě vše provaříme asi 3 minuty do zhoustnutí a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s houskovými knedlíky.
Poznámka k receptu
Pokud si chcete pochutnat, nešetřete na mleté paprice a vyberte opravdu kvalitní, značkovou.
Vynikající přílohou jsou červené knedlíky. Připravíte je podle receptu na houskové kynuté knedlíky, jen místo 2 dl mléka použijte 1,5 dl a rozmíchejte ho se 100 g rajského protlaku.
Recept na houskové kynuté knedlíky najdete [[recept:houskove-kynute-testo-na-knedliky:zde]].
Načítám komentáře...