Sametové kuře
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (bez kostí a kůže, nakrájená na kostky)
- olej olivový 2 lžíce
- víno bílé 60 mililitrů
- cibule 1 kus (nakrájená najemno )
- česnek 1 stroužek (prolisovaný)
- žampiony 400 gramů (nakrájené na plátky)
- smetana zakysaná 450 gramů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Na velké pánvi rozpalte olej.Přidejte kuřecí prsa a opékejte, dokud maso lehce nezezlátne.Poté přidejte bílé víno, sůl a pepř a nechte povařit dalších cca 10 minut, dokud není kuře hotové.
Na druhé pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a nechte zpěnit. Poté přidejte žampiony a za občasného míchání smažte do změknutí.
Přidejte kuře a zakysanou smetanu, dobře promíchejte a nechte povařit dalších 5 minut.
Poznámka k receptu
Doporučujeme podávat posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem, který dodá jemnou chuť a vůni.
Načítám komentáře...