Sicilské mléčné kuře
Seznam surovin
Na 4 porce :
- kuře 1,5 kilogramu (bio kvalita)
- olej olivový 4 lžíce
- šalvěj 1 snítka
- oregano 1 snítka
- olivy černé 50 gramů
- mléko 500 mililitrů
- sůl mořská
- pepř
Nádivka:
- pečivo 3 kusy
- mléko 50 mililitrů (nebo smetana)
- vejce 1 kus
- rozinky 1 hrst (sultánky)
- koření provensálské 1 lžíce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sůl
- pepř
- česnek 2 stroužky
Postup přípravy
1. Nádivka: Pečivo pokrájejte na kostičky a zalijte je smetanou. Po 5 minutách, až pečivo tekutinu nasákne, přidejte prošlehané vejce, sultánky, koření, petrželku a prolisovaný česnek.
2. Takto připravenou hmotou naplňte kuře a zašijte ho, aby z něj nádivka nevytekla. Kuře ještě převažte provázkem, aby udrželo svůj tvar a nádivka z něj „nevyběhla”.
3. Položte ho do pekáče, polijte olejem, posypte lístky bylinek a pokrájenými olivami, osolte, opepřete a nakonec zalijte mlékem. Pečte přibližně 55 minut v troubě předehřáté na 180°C, občas přelejte šťávou.
Poznámka k receptu
Pečení masa (a to nejen kuřecího) v mléce je jednou z nejchutnějších úprav. Dodá mu totiž neobyčejnou šťavnatost.
Načítám komentáře...