Sicilské mléčné kuře

Seznam surovin

Na 4 porce :

Nádivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nádivka: Pečivo pokrájejte na kostičky a zalijte je smetanou. Po 5 minutách, až pečivo tekutinu nasákne, přidejte prošlehané vejce, sultánky, koření, petrželku a prolisovaný česnek.

2. Takto připravenou hmotou naplňte kuře a zašijte ho, aby z něj nádivka nevytekla. Kuře ještě převažte provázkem, aby udrželo svůj tvar a nádivka z něj „nevyběhla”.

3. Položte ho do pekáče, polijte olejem, posypte lístky bylinek a pokrájenými olivami, osolte, opepřete a nakonec zalijte mlékem. Pečte přibližně 55 minut v troubě předehřáté na 180°C, občas přelejte šťávou.

Poznámka k receptu

Pečení masa (a to nejen kuřecího) v mléce je jednou z nejchutnějších úprav. Dodá mu totiž neobyčejnou šťavnatost.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...