SKVĚLÉ CITRONOVO-MÁSLOVÉ KUŘE
Seznam surovin
- kuře 1 kus
- kurkuma 1/2 lžíce
- máslo 3 lžíce
- česnek 4 stroužky
- vývar kuřecí 200 mililitrů
- smetana 100 mililitrů
- sýr Parmezán 50 gramů
- citron 1 kus
- šťáva citronová 1/2 kusu
- tymián 3 snítky
- rýže 200 gramů
- mandle 50 gramů (plátky)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuře naporcujte, osolte, opepřete a posypte kurkumou. V pánvi se silným dnem rozpalte 2 lžíce másla a maso zprudka opečte ze všech stran dozlatova.
2. Česnek nasekejte na plátky, parmazán nastrouhejte, citron nakrájejte na kolečka a ze snítek tymiánu odrhněte lístky. Na zbylém másle krátce opečte česnek, přilijte smetanu, vývar a vmíchejte parmazán. Jakmile se sýr rozpustí, přidejte kolečka citronu i citronovou šťávu a tymián, osolte, opepřete a krátce povařte. Opečené kuře naskládejte do pekáče či zapékací mísy a přelijte omáčkou. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.
3. Rýži uvařte v osolené vodě. Plátky mandlí opečte na sucho na pánvi dozlatova. Mandle vmíchejte do hotové rýže a podávejte s kusy kuřete, přelitými omáčkou.
Poznámka k receptu
Až budete vařit tohle jídlo, připravte si pořádný kus bagety – to nejlepší se totiž ukrývá na dně pekáče.
Načítám komentáře...