Sladká křidélka
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 kilogram (křídla)
- sůl
- cukr 30 gramů
- koření 1,5 lžičky (meat masala)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- moučka bramborová (škrob) 20 gramů
- olej 1,5 decilitru (na opečení)
Postup přípravy
Křídla omyjeme a každé v kloubu rozsekneme na dvě části. Osolíme je, promícháme s cukrem, kořením meat másala a citronovou šťávou a necháme dvě hodiny odležet.
Pak křídla obalíme v solamylu a zprudka je opečeme ze všech stran dozlatova v pánvi na rozehřátém oleji. Nasypeme je do mísy a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Meat másala je mírně ostrá směs koření indického typu, která dodává pokrmům lehce orientální chuť i vůni. Hodí se hlavně na kuřecí a krůtí maso a lze ji běžně sehnat v dobrých prodejnách s kořením.
Upečená křidélka můžete ještě lehce posypat nastrouhaným perníkem. Získají zajímavou chuť.
Ke křidélkům podávejte čerstvý chléb nebo pečivo. A nezapomeňte na stůl dát i ubrousky a tzv. finger bowle (oplachovač prstů), tedy dostatečně velkou misku s vodou, 2 plátky citronu a snítkou voňavé bylinky, například máty nebo rozmarýnu.
Načítám komentáře...