Sladkokyselá kuřecí prsíčka
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (řízky)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- šťáva citronová 5 lžic
- máslo 40 gramů
- med 2 lžíce
- cukr třtinový 1 lžička
- citronová kůra 1 lžička
- sójová omáčka 1 lžíce (sladká)
- olej 1 lžička
Postup přípravy
Kuřecí řízky lehce naklepejte, maso navrch nařízněte do mřížky, osolte, opepřete, potřete 2 lžícemi citronové šťávy a nechte v chladu chvíli rozležet.
Zahřejte v kastrůlku máslo, med, cukr, citronovou kůru a šťávu a sojovou omáčku.
Maso opečte na olejem potřené pánvi z obou stran, přendejte do pekáčku, zalijte ho máslovou směsí a pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 minut.
Podávejte s vícezrnnou rýží a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...