SMAŽENÉ KUŘE
Seznam surovin
- kuřecí maso 12 kusů (paličky)
- kefír 250 mililitrů
- paprika červená 4 lžíce (mletá)
- pepř cayenský (podle chuti)
- oregano 1 lžíce (sušené)
- cibule 1 lžička (sušená)
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- rostlinný olej (na smažení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
V míse smíchejte kefír, polovinu mleté papriky, oregano a cibuli. Podle chuti osolte, opepřete a přiostřete kajenským pepřem. Do směsi naložte maso a nechte odležet asi hodinu, ideálně ale přes noc. Pak v misce smíchejte mouku se zbylou paprikou, můžete opět přidat kajenský pepř. Paličky vyjměte z marinády, nechte okapat a obalte v ochucené mouce. Osmažte v rozpáleném oleji dozlatova nebo je pečte v troubě na 200 °C asi 30 minut.
Načítám komentáře...