Smažené nudle s kuřecím masem
Seznam surovin
- kuřecí maso 300 gramů
- nudle 350 gramů (pšeničné)
- mrkev 1 kus
- cibule 1 kus
- paprika červená 1 kus
- fazolové lusky 1 hrnek
- cibulka jarní 2 kusy
- houby šíitake 5 kusů (5-6 kusů)
- houby 1,94 kusu (2-3 kusy Jidášovo ucho)
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- olej 3 lžíce (na smažení)
- sůl 1 lžička
Omáčka:
- rybí omáčka 2 lžičky
- ústřicová omáčka 2 lžičky
- sójová omáčka 2 lžíce (světlá)
- sójová omáčka 2 lžičky (tmavá)
- olej sezamový 2 lžičky
- cukr 2 lžičky
- koriandr (na ozdobení)
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky a osolte.
Nudle vhoďte do vroucí vody a nechejte 1 minutu vařit (instantní nudle jen namočte ve studené vodě). Pak je sceďte a nechejte okapat.
Jidášova ucha a shitake namočte, aby změkly.
Cibuli nakrájejte na měsíčky, papriku, mrkev, cibulky a houby na nudličky. Fazolky pokrájejte na proužky.
V misce smíchejte omáčky, sezamový olej a cukr.
Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte lžíci oleje a zprudka orestujte kuřecí maso, aby se zatáhlo. Pak maso vyjměte a vložte do misky. Do woku dolijte zbytek oleje, opět rozpalte a postupně vkládejte zeleninu. Vše zprudka orestujte. Pak přidejte nudle a kuřecí maso a ještě chvíli restujte. Zalijte tmavou omáčkou a promíchejte, aby se nudle v omáčce dobře obalily. Na konec zakápněte citronovou šťávou a dozdobte koriandrem.
Poznámka k receptu
Pro tuto klasiku asijské kuchyně zvolte raději silnější druh nudlí, aby se vám při smažení tolik netrhaly a nepřipalovaly
Načítám komentáře...