Smažené paprikové kuře
Seznam surovin
- kuře 1 kus (asi 1 kg, nakrájené na malé kousky, stažené z kůže)
- paprika 4 lžičky (mletá - Kotányi)
- petržel hladkolistá 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 100 gramů (na obalování)
- vejce 2 kusy (na obalování)
- strouhanka 200 gramů (na obalování)
- máslo 3 lžíce (na smažení)
- špek 3 plátky (na smažení)
- šťáva citronová 1 kus (z jednoho citronu)
Postup přípravy
1. Kousky kuřete marinujte s paprikou a citrónovou šťávou (pokud možno přes noc).
2. Osolte, obalte v mouce, vajíčku a strouhance a pomalu opečte na směsi másla a špeku.
3. Nechte pečlivě okapat na papírovém ručníku, naaranžujte na talíře, ozdobte citrónovými plátky a podávejte s okurkovým salátem.
Poznámka k receptu
Salát připravte z okapané nastrouhané okurky, soli, pepře a zakysané smetany.
Načítám komentáře...