ŠPANĚLSKÉ KUŘE S RÝŽÍ
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (4-6ks horní stehna)
- rýže basmati 1 šálek
- vývar drůbeží 1,2 litru
- citron 1 kus
- olej řepkový 3 lžíce
- petržel hladkolistá (k podávání)
Španělská kořenící směs:
- paprika zauzená 2 lžičky
- česnek 2 lžičky (sušený)
- sůl 1 lžička
- kmín římský 1 lžička (drcený)
- koření chilli 1 lžička
- koriandr 1 lžička (drcený)
- tymián 1 lžička
Postup přípravy
V misce smíchejte koření. Kuřata potřete olejem a pořádně okořeňte připravenou směsí. V pánvi rozpalte zbylý olej a maso zprudka ze všech stran opečte. Rýži propláchněte a vsypte do hrnce nebo hlubší pánve, ke které máte i poklici. Přidejte zbytek koření, vývar, šťávu z poloviny citronu a promíchejte. Na rýži vyskládejte kuře, zakryjte poklicí a duste asi 25 minut, dokud není měkké a rýže uvařená. Jídlo podávejte posypané nasekanou petrželkou a s citronem na dochucení
Poznámka k receptu
Výrazné kořeněné kuře ušetří práci i nádobí, připravuje se totiž rovnou s přílohou. Použít můžete i paličky nebo celá stehna, v jejich případě se dušení o chvilku protáhne.
Načítám komentáře...