Šťavnatá kuřecí stehna s rajčaty a olivami
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (stehna)
- olej olivový 2 lžíce
- vývar drůbeží 1/3 litru
- víno bílé 1,5 decilitru
- rajčata sterilovaná 2 konzervy (loupaná)
- česnek 1 palička
- olivy černé 100 gramů (bez pecek)
- tymián 1 snítka
- rozmarýn 1 snítka
- bobkový list 1 list
- kapary 1 lžíce
- máslo 1 lžíce (na potření)
- sůl mořská
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
V kastrolu nahřejeme olej. Velkou hlavičku česneku rozpůlíme příčně, podobně jako citron. Půlku česneku krátce osmahneme, aby ovoněl olej, a vyjmeme jej.
Vložíme do kastrolu očištěná a osušená kuřecí stehna, opečeme je do zlatova a zalijeme bílým vínem. Víno necháme zcela odpařit, aby kuře nezískalo nakyslou chuť. Přidáme loupaná rajčata, koření, olivy a kousek másla.
Podlijeme kuře vývarem, vrátíme do kastrolu osmahlou půlku česneku, kastrol přikryjeme pokličkou a vše 40 minut dusíme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a podáváme s rozmarýnovými brambory.
Načítám komentáře...