Šťavnaté kuřecí plátky
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 balení (prsa)
- tatarská omáčka 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl
- mouka pšeničná hladká 4 lžíce
- olej
- brambory
- pažitka
Postup přípravy
Kuřecí prsní řízky dáme do mísy, opepříme čerstvě mletým pepřem osolíme. Přidáme 4 lžíce tatarské omáčky, prolisované stroužky česneku a vše dobře promícháme. Necháme na půl hodiny v lednici odležet.
Mezitím nachystáme přílohu: uvaříme brambory ve slupce, nadrobno nakrájíme pažitku na jejich ozdobu a nakrájíme zeleninu na salát podle vlastního výběru (např. čerstvé špenátové listy).
Vychlazené naložené kuřecí plátky zlehka opatrně obalíme v hladké mouce a smažíme na oleji na pánvi z obou stran pár minut, podle tloušťky plátků. Šťavnaté kuřecí plátky servírujeme na talíři s pažitkou sypanými brambory a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...