Surinamské kuře na zelí
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (stehna rozdělená na spodní a vrchní část)
- zelí kysané 500 gramů
- cibule 200 gramů
- paprika kapie 1 kus
- máslo 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- paprika feferonka 1 kus
- zázvor 1 lžíce (čerstvý jemně strouhaný )
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí části omyjeme, osušíme a zprudka je ze všech stran opečeme 10 minut na rozehřátém másle se lžící oleje.
Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrolu na zbylém oleji, přidáme zelí i s nálevem, vmícháme na kousky nakrájenou feferonku zbavenou semínek a nastrouhaný zázvor.
Na zelí položíme kousky opečeného kuřete, vše přelijeme výpekem z kuřete, osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Pak přidáme kapii zbavenou semínek a nakrájenou na kousky a společně ještě 5 minut podusíme. Podáváme s vařenou rýží.
Poznámka k receptu
Pro dětičky: kuře nejdříve vykostěte a vynechte také pálivou feferonku.
Načítám komentáře...