Tandoori murgh
Seznam surovin
- kuře 1 kus (celé)
- máslo 25 gramů (na potření)
- olej 2 lžíce (na potření)
- šťáva limetková (na pokapání)
Na marinádu č. 1:
- šťáva citronová 2 lžíce
- zázvor 1 lžíce (nastrouhaný, čerstvý)
- sůl 1 lžička
- koření chilli 1 lžička (mleté)
- česnek 1 lžíce (nasekaný)
Na marinádu č. 2:
- jogurt bílý 250 gramů (hustý)
- olej 1 decilitr
- koření garam masala 1 lžička
- sůl 1 lžička
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- paprika sladká 1/2 lžičky (mletá)
Postup přípravy
Z kuřete stáhneme kůži a naporcujeme ho na 4 kusy. Nožem na každém kousku uděláme několik zářezů, aby se marináda lépe dostala do masa a maso se při pečení nekroutilo. V misce smícháme přísady na první marinádu, potřeme jí porce kuřete, vložíme je do cedníku a necháme 20 minut při pokojové teplotě odležet.
V další misce smícháme přísady na druhou marinádu, odleželé porce kuřete v ní důkladně obalíme a necháme v chladničce 2 - 3 hodiny odležet.
Marinované porce kuřete rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200° C a pečeme asi 10 minut. Pak je potřeme polovinou másla s olejem a pečeme dalších 15 minut. Pečené maso vyjmeme z trouby a potřeme zbytkem másla a oleje. Pokapeme ho limetkovou šťávou a podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...