Tandoori murgh

Seznam surovin

Na marinádu č. 1:

Na marinádu č. 2:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z kuřete stáhneme kůži a naporcujeme ho na 4 kusy. Nožem na každém kousku uděláme několik zářezů, aby se marináda lépe dostala do masa a maso se při pečení nekroutilo. V misce smícháme přísady na první marinádu, potřeme jí porce kuřete, vložíme je do cedníku a necháme 20 minut při pokojové teplotě odležet.

V další misce smícháme přísady na druhou marinádu, odleželé porce kuřete v ní důkladně obalíme a necháme v chladničce 2 - 3 hodiny odležet.

Marinované porce kuřete rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200° C a pečeme asi 10 minut. Pak je potřeme polovinou másla s olejem a pečeme dalších 15 minut. Pečené maso vyjmeme z trouby a potřeme zbytkem másla a oleje. Pokapeme ho limetkovou šťávou a podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...