Tažin z kuřete s cibulí a rozinkami
Seznam surovin
- kuře 1 kus (velké )
- cibule 4 kusy
- rozinky 150 gramů
- máslo 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- med 1 lžička
- cukr 2 lžičky
- bobkový list 2 listy
- zázvor 1 lžička (mletý)
- muškátový květ 1 špetka (mletý)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Kuře omyjte, osušte a naporcujte. Do velkého hrnce dejte rozehřát olej a 1 lžíci másla a maso opékejte 5 minut. Zalijte 300 ml vody, okořeňte pepřem, zázvorem, muškátovým květem, osolte, přidejte bobkový list a duste při mírné teplotě doměkka.
Rozinky zalijte vroucí vodou, nechte 15 minut namočené, přeceďte je a nechte okapat. Cibuli nakrájejte na tenké proužky a povařte je v menším množství oslazené vody. Sceďte ji a nechte okapat.
V kastrolku rozpusťte lžíci másla s medem, přidejte 3 lžíce šťávy z dušeného kuřete, přidejte rozinky a cibuli a nechte za stálého míchání přejít varem. Horké kousky kuřete přendejte na nahřátou mísu a polijte omáčkou.
Ihned podávejte s rýží nebo pečivem.
Načítám komentáře...