Texaská kuřecí křídla
Seznam surovin
- kuřecí maso 1,5 kilogramu (křídla)
- pepř černý 1/2 lžičky
- sůl 1 lžíce
- paprika sladká 1 lžíce
- máslo 175 gramů
- šťáva citronová 75 mililitrů
- hořčice dijonská 50 gramů
- česnek 1 stroužek
- cukr třtinový 1,5 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
- bourbon 75 mililitrů
Postup přípravy
1. Omytá křídla vložte do větší misky, posypte solí, pepřem a paprikou a nechte alespoň 30 minut odležet. Mezitím si připravte marinádu.
2. V pánvi rozpalte máslo, přidejte protlak, hořčici, citronovou šťávu, nasekaný česnek a cukr. Směs míchejte metličkou, dokud omáčka nezíská krémovou konzistenci. Přidejte bourbon a nechte odpařit alkohol. Nechte vychladnout a pak do marinády naložte křidýlka. Marinujte alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
3. Rozpalte gril a nastavte ho na nepřímé grilování. Teplota by tentokrát měla být poměrně nízká, asi 170 °C. Vložte na gril křidýlka, přiklopte poklicí a pečte asi 40 minut. Ke konci tepelné úpravy poklici odklopte a křidýlka prudce ogrilujte, aby získala křupavou kůžičku.
Poznámka k receptu
Pikantní a s jemnou stopou bourbonu v chuti – tohle je jediný recept na křidýlka, který na léto potřebujete znát.
Načítám komentáře...