Thajská kuřecí prsa

Seznam surovin

Na červenou rýži:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou šalotku nasekáme najemno, přidáme bylinky, sójovou omáčku, rýžové víno, česnek, cukr, sůl a trochu drceného zeleného pepře a dobře promícháme. Do této marinády naložíme omyté a osušené plátky z kuřecích prsou a necháme odležet v chladu, nejlépe přes noc. Pak maso zprudka opečeme na tefl onové pánvi s velmi malou troškou sezamového oleje (asi 2 minuty z každé strany), pánev zakryjeme poklicí, vypneme plamen a necháme 7 minut stát. Prsíčka tence nakrájíme a podáváme s červenou rýží. Červená rýže: Na oleji orestujeme nastrouhaný česnek, zázvor a nakrájené papriku a chilli papričku. Na závěr přidáme trochu mleté papriky a osolíme. Přisypeme rýži, zalijeme vodou, aby sahala asi 2 cm nad rýži, přiklopíme a přivedeme k varu. Jakmile stoupne rýže na hladinu, vložíme vše do trouby vyhřáté na 180 °C, vypneme ji a rýži v ní ponecháme asi 30 minut. Pak ji promícháme velkou vidličkou a podáváme

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...