Thajská kuřecí prsa
Seznam surovin
- cibule šalotka 1 kus
- bylinky 1 hrst (čerstvé nasekané - koriandr, tymián, majoránka apod.)
- sójová omáčka 3 lžíce
- víno rýžové 2 lžíce (bílé)
- česnek 2 lžíce (proklisovaný)
- cukr krupice 1 lžička
- sůl 1 špetka
- pepř zelený (drcený)
- kuřecí maso 300 gramů (prsa)
- olej sezamový (na opečení)
Na červenou rýži:
- olej
- česnek 5 stroužků
- zázvor 1 lžíce (strouhaný)
- paprika 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus
- paprika sladká (mletá)
- sůl
- rýže 350 gramů
Postup přípravy
Oloupanou šalotku nasekáme najemno, přidáme bylinky, sójovou omáčku, rýžové víno, česnek, cukr, sůl a trochu drceného zeleného pepře a dobře promícháme. Do této marinády naložíme omyté a osušené plátky z kuřecích prsou a necháme odležet v chladu, nejlépe přes noc. Pak maso zprudka opečeme na tefl onové pánvi s velmi malou troškou sezamového oleje (asi 2 minuty z každé strany), pánev zakryjeme poklicí, vypneme plamen a necháme 7 minut stát. Prsíčka tence nakrájíme a podáváme s červenou rýží. Červená rýže: Na oleji orestujeme nastrouhaný česnek, zázvor a nakrájené papriku a chilli papričku. Na závěr přidáme trochu mleté papriky a osolíme. Přisypeme rýži, zalijeme vodou, aby sahala asi 2 cm nad rýži, přiklopíme a přivedeme k varu. Jakmile stoupne rýže na hladinu, vložíme vše do trouby vyhřáté na 180 °C, vypneme ji a rýži v ní ponecháme asi 30 minut. Pak ji promícháme velkou vidličkou a podáváme
Načítám komentáře...