Thajská kuřecí prsíčka
Seznam surovin
Na maso:
- kuřecí maso 300 gramů (prsa)
- cibule šalotka 1 kus
- sójová omáčka 3 lžíce
- víno rýžové 2 lžíce (bílé)
- bylinky 2 lžíce (čerstvé, nasekané - koriandr, tymián, majoránka apod.)
- česnek 2 lžíce (prolisovaný)
- cukr 1 lžička
- pepř zelený (drcený)
- sůl 1 špetka
- olej sezamový (na opečení)
Na červenou rýži:
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nasekáme najemno, přidáme bylinky, sójovou omáčku, rýžové víno, česnek, cukr, sůl a trochu drceného zeleného pepře a dobře promícháme. Do této marinády naložíme omyté a osušené plátky z kuřecích prsou a necháme odležet v chladu, nejlépe přes noc.
Pak maso zprudka opečeme na teflonové pánvi s velmi malou troškou sezamového oleje (asi 2 minuty z každé strany), pánev zakryjeme poklicí, vypneme plamen a necháme stát 7 minut. Upečená prsíčka tence nakrájíme a podáváme s červenou rýží.
Červená rýže: Na oleji orestujeme nastrouhaný česnek, zázvor a nakrájenou papriku a čerstvou chilli papričku. Na závěr přidáme trochu mleté papriky a osolíme. Přidáme rýži, přilijeme vodu, aby sahala asi 2 cm nad rýži, přiklopíme a přivedeme k varu. Jakmile stoupne rýže na hladinu, vložíme vše do trouby vyhřáté na 180 °C, vypneme ji a rýži v ní ponecháme asi 30 minut. Pak ji promícháme velkou vidličkou a podáváme.
Načítám komentáře...