Thajská kuřecí prsíčka

Seznam surovin

Na maso:

Na červenou rýži:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nasekáme najemno, přidáme bylinky, sójovou omáčku, rýžové víno, česnek, cukr, sůl a trochu drceného zeleného pepře a dobře promícháme. Do této marinády naložíme omyté a osušené plátky z kuřecích prsou a necháme odležet v chladu, nejlépe přes noc.

Pak maso zprudka opečeme na teflonové pánvi s velmi malou troškou sezamového oleje (asi 2 minuty z každé strany), pánev zakryjeme poklicí, vypneme plamen a necháme stát 7 minut. Upečená prsíčka tence nakrájíme a podáváme s červenou rýží.

Červená rýže: Na oleji orestujeme nastrouhaný česnek, zázvor a nakrájenou papriku a čerstvou chilli papričku. Na závěr přidáme trochu mleté papriky a osolíme. Přidáme rýži, přilijeme vodu, aby sahala asi 2 cm nad rýži, přiklopíme a přivedeme k varu. Jakmile stoupne rýže na hladinu, vložíme vše do trouby vyhřáté na 180 °C, vypneme ji a rýži v ní ponecháme asi 30 minut. Pak ji promícháme velkou vidličkou a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...