THAJSKÁ ZELENINOVÁ MISKA S KUŘETEM

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte omáčku: v rendlíku smíchejte kokosové mléko, omáčku Sweet & chilli, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, tahini, sezamový olej a pár minut vařte, aby směs lehce zhoustla. Nakonec chuť dolaďte limetovou šťávou.

2. Uvařte quinou (obvykle se proplachuje vroucí vodou a pak vaří ve třech dílech osolené vody). Natrhejte kuře, nakrájejte ananas na tenké hranolky, papriku na proužky, mrkev na tenké nudličky julienne, zelí nakrouhejte. Zeleninu, opraný salát a quinou naaranžujte do misky, do středu dejte kuře a zalijte zchladlou omáčkou. Posypte koriandrem, sezamem a podávejte.

Poznámka k receptu

Sytý salát s kuřetem poslouží jako oběd v práci či na výletě, díky skvělé omáčce ale obstojí i před návštěvou, která si potrpí na exotické chutě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...