THAJSKÁ ZELENINOVÁ MISKA S KUŘETEM
Seznam surovin
- quinoa 150 gramů
- kuře 500 gramů (upečené)
- salát 2 hrsti (oblíbený)
- mrkev 2 kusy
- ananas 1 kus
- paprika červená 2 kusy
- zelí červené 1/2 kusu (malé)
- semínka sezamová 2 lžíce (opečená)
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
Omáčka:
- omáčka 100 mililitrů ( Sweet & chilli)
- kokosové mléko 100 mililitrů
- rybí omáčka 1 lžíce
- limetka 1 kus
- sezamová pasta Tahini 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- zázvor 2 lžičky (nastrouhaný čerstvý)
- olej sezamový 1 lžička
Postup přípravy
1. Připravte omáčku: v rendlíku smíchejte kokosové mléko, omáčku Sweet & chilli, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, tahini, sezamový olej a pár minut vařte, aby směs lehce zhoustla. Nakonec chuť dolaďte limetovou šťávou.
2. Uvařte quinou (obvykle se proplachuje vroucí vodou a pak vaří ve třech dílech osolené vody). Natrhejte kuře, nakrájejte ananas na tenké hranolky, papriku na proužky, mrkev na tenké nudličky julienne, zelí nakrouhejte. Zeleninu, opraný salát a quinou naaranžujte do misky, do středu dejte kuře a zalijte zchladlou omáčkou. Posypte koriandrem, sezamem a podávejte.
Poznámka k receptu
Sytý salát s kuřetem poslouží jako oběd v práci či na výletě, díky skvělé omáčce ale obstojí i před návštěvou, která si potrpí na exotické chutě.
Načítám komentáře...