THAJSKÉ BAZALKOVÉ KUŘE
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
- hrášek cukrový 1 hrst
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- paprička chilli červená 2 kusy
- bazalka 2 hrsti (čerstvá)
- rybí omáčka 2 lžíce
- sójová omáčka 1,5 lžíce
- cukr krupice 1,5 lžíce
- olej 2 lžíce (rostlinný)
- rýže basmati (k podávání)
Postup přípravy
1. V hlubší misce míchejte rybí a sójovou omáčku, cukr a 1 lžíci vody, dokud se cukr zcela nerozpustí. Očistěte kuřecí prsa, nakrájejte je na tenké plátky a naložte je do vzniklé marinády. Cibuli nakrájejte na klínky, česnek nadrobno a chilli papričku na kolečka, bazalku natrhejte nahrubo.
2. Ve větší pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli, česnek a chilli papričku. Přidejte kuřecí maso i s marinádou, cukrový hrášek a restujte, aby se kuře propeklo. Pak pánev stáhněte z plotny, vmíchejte polovinu bazalky a nechte ji zavadnout. Těsně před podáváním vmíchejte zbylou bazalku, servírujte s rýží.
Poznámka k receptu
Cukrový hrášek bývá k dostání ve větších obchodech, a pokud ne, určitě na něj narazíte v prodejnách s asijskými potravinami. Jídlo můžete připravit i bez něj, bude to ale jen poloviční radost.
Načítám komentáře...