Thajské nudle s kuřetem a zeleninou
Seznam surovin
- nudle rýžové 200 gramů
- kuřecí maso 2 kusy
- mrkev 1 kus
- paprika červená 1 kus
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- paprička chilli červená 1 kus
- pórek 1 kus
- sójová omáčka 2 lžíce
- ústřicová omáčka 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- arašídy (k podávání)
Postup přípravy
1. Nejprve si připravte všechny suroviny, samotné vaření je tak rychlé, že na nic už nebude čas. Nudle připravte podle návodu (uvařte nebo namočte do horké vody). Mrkev nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké nudličky, tzv. julienne. Papriku a pórek nakrájejte podélně na tenké nudličky, chilli papričku na kolečka, cibuli a česnek nadrobno. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na co nejtenčí proužky, aby se maso rychle propeklo. Arašídy nasekejte nahrubo.
2. Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte olej a krátce na něm orestujte cibuli a česnek, pak přidejte kuřecí maso, opět krátce orestujte a vhoďte všechnu zeleninu.
3. Ještě minutku opékejte, pak obsah pánve zalijte sójovou a ústřicovou omáčkou. Promíchejte, vsypte nudle a ještě jednou krátce promíchejte. Podávejte s oříšky.
Poznámka k receptu
V Thajsku je street food doma, pouliční hodování tu má kořeny. Nejen díky klimatickým podmínkám, ale i přístupu k jídlu: připravuje se rychle a z čerstvých surovin.
Načítám komentáře...