Thajské zelené kari
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 kilogram (prsa)
- limetkový list 5 lístků
- citronová tráva 2 paličky
- kokosové mléko 800 mililitrů
- cukr krystal 2 lžíce
- houby 100 gramů
- paprika zelená 1 kus
- bazalka 1 svazek (dle chuti)
- šťáva limetková 1 kus
- kari pasta 2 lžíce
- zázvor 1 kus (nebo galangal)
- olej olivový 3 lžíce
- rybí omáčka 4 lžíce
- hrášek 1 miska
- bambusové výhonky 100 gramů
- paprička chilli červená 2 kusy (nebo hotová chilli omáčka)
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké proužky, na hodně rozpálené pánvi opečeme dozlatova a odložíme stranou. To samé provedeme i se zeleninou – orestujeme nakrájené houby, ke kterým přidáme hrášek, nakrájenou zelenou papriku a bambusové výhonky. Opékáme dle tvrdosti a velikosti - cca 6 minut - a necháme stranou.
2. Ve stejné pánvi, na malém množství oleje opražíme kari pastu, přidáme polovinu kokosového mléka a povaříme do mírného zhoustnutí.
3. Do vzniklé omáčky postupně přidáváme: na plátky nakrájený zázvor, limetkové lístky, citrónovou trávu, rybí omáčku a chilli. Po převaření omáčky přidáme předem připravenou zeleninu a maso, přilijeme zbytek kokosového mléka a necháme povařit do libovolné hustoty.
Poznámka k receptu
Thajskou zelenou kari pastu můžete zakoupit v žižkovském Chefshopu (www.chefshop.cz)
Zázvor nám dodává pouze chuť – po dokončení jej vyjmeme.
Načítám komentáře...