Tortilla s kuřetem, chřestem a klíčky
Seznam surovin
- tortilla 4 kusy (pšeničná)
- kuřecí maso 2 kusy (prsa)
- chřest 1 svazek (zelený)
- salát little gem 1 kus
- zelené lístky 1 hrst (řepné)
- hráškové výhonky 1 hrst
- klíčky 1 hrst (řepné)
- jogurt bílý 100 mililitrů
- majonéza 50 mililitrů
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- oregano 1 lžička (sušené)
- sušený česnek 1/2 lžičky
- šťáva citronová 1 lžíce
- ocet Balsamico 1/2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V misce smíchejte mletou papriku, oregano, sušený česnek a podle chuti sůl a pepř. Kuřecí maso očistěte a posypte kořenicí směsí. Dejte ho do zapékací misky, zakápněte polovinou oleje, podlijte trochou vody a pečte na 200°C asi 30 minut.
2. V další misce smíchejte balsamico, citronovou šťávu, trochu soli a do směsi naložte chřest. V pánvi rozpalte zbylý olej a chřest zprudka opečte. Než se dopeče kuře, smíchejte majonézu s jogurtem a prolisujte do ní česnek.
3. Hotová kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, chřest našikmo na silnější plátky, hlavičky nechte vcelku. Tortilly nasucho opečte a všechny suroviny neste na stůl, ať si každý placku sám podle chuti potře jogurtovou směsí a naskládá na ni maso, chřest, řepné lístky a klíčky
Načítám komentáře...