Toskánská pánev s kuřetem
Seznam surovin
- kuřecí maso 2 kusy (prsa)
- cibule červená 1 kus
- žampiony 5 kusů (menší)
- rajčata sušená 100 gramů
- špenát 2 hrsti
- rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
- víno bílé 60 mililitrů
- vývar kuřecí 200 mililitrů
- koření chilli 1/2 lžičky (vločky)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
- rýže (k podávání)
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte na klínky, žampiony na čtvrtky, kuřecí prsa na kousky. V hlubší pánvi rozpalte olej a orestujte na něm cibuli. Když změkne, přidejte žampiony a po chvíli i maso, zprudka je opékejte, dokud nezezlátnou.
2. Obsah pánve osolte, opepřete, přidejte chilli vločky a podlijte vínem. Když se odpaří, přilijte vývar a na kousky nakrájená sušená rajčata. Vařte, dokud maso není hotové, rajčata a žampiony měkké a tekutina v pánvi se nezredukuje na omáčku. V tu chvíli vmíchejte opraný špenát, nechte ho zavadnout a podávejte s rýží.
Poznámka k receptu
Tohle jídlo je neuvěřitelně variabilní – schováte do něj lecjakou zbylou zeleninu, čerstvou i konzervovanou, a když je třeba vykouzlit víc porcí, snadno ho „naředíte“ třeba cizrnou nebo bílými fazolemi.
Načítám komentáře...