Třešňové kuřecí závitky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí prsa naplocho nařízněte, opatrně rozklepejte na plát a rozkrájejte na malé steaky. Kousky masa osolte a opepřete, rozložte do mísy a zalijte polovinou sherry a asi 1 dl oleje. Kuřecí maso nechte v lednici přes noc marinovat.

Druhý den si očistěte cibuli a česnek. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Kuřecí steaky zprudka osmažte na rozpáleném oleji. Vyjměte maso a pokapejte ho zbylým sherry a na každý
plátek položte plátek šunky, zaviňte v malé rolky a zajistěte jehlou nebo párátkem.

Vložte zpátky do oleje a dosmažte. Na rozpáleném oleji v kastrolku nechte zpěnit cibuli. Přidejte česnek, zalijte jej smetanou a osolte a opepřete. Za stálého míchání omáčku krátce povařte.

Naložené třešně v alkoholu vypeckujte a nakrájejte na tenká kolečka. Maso rozdělte na talíře, přelijte smetanovou omáčkou a posypte kolečky třešní.

Poznámka k receptu

Nejlepší přílohou k tomuto pokrmu jsou gratinované brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...