Třešňové kuřecí závitky
Seznam surovin
- sherry suché 2 decilitry
- šunka 150 gramů
- kuřecí maso 600 gramů (prsa)
- kompot třešňový 100 gramů (třešně naložené v alkoholu)
- česnek 3 stroužky
- smetana zakysaná 250 mililitrů
- cibule 1 kus
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- olej
Postup přípravy
Kuřecí prsa naplocho nařízněte, opatrně rozklepejte na plát a rozkrájejte na malé steaky. Kousky masa osolte a opepřete, rozložte do mísy a zalijte polovinou sherry a asi 1 dl oleje. Kuřecí maso nechte v lednici přes noc marinovat.
Druhý den si očistěte cibuli a česnek. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Kuřecí steaky zprudka osmažte na rozpáleném oleji. Vyjměte maso a pokapejte ho zbylým sherry a na každý
plátek položte plátek šunky, zaviňte v malé rolky a zajistěte jehlou nebo párátkem.
Vložte zpátky do oleje a dosmažte. Na rozpáleném oleji v kastrolku nechte zpěnit cibuli. Přidejte česnek, zalijte jej smetanou a osolte a opepřete. Za stálého míchání omáčku krátce povařte.
Naložené třešně v alkoholu vypeckujte a nakrájejte na tenká kolečka. Maso rozdělte na talíře, přelijte smetanovou omáčkou a posypte kolečky třešní.
Poznámka k receptu
Nejlepší přílohou k tomuto pokrmu jsou gratinované brambory.
Načítám komentáře...