Vařený chřest s roládou z kuřátka
Seznam surovin
- kuře 1 kus (celé)
- chřest 0,8 kilogramu (zelený)
- špenát baby 50 gramů
- máslo 200 gramů
- brambory 0,8 kilogramu
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek
- tymián
- sůl
- pepř černý (celý)
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- víno bílé 0,1 decilitru
Postup přípravy
Jarní kuřátko vykostíme, osolíme a opepříme a rozložíme na něj opraný špenát. Zabalíme do rolády, svážeme provázkem, přendáme na plech, přidáme oříšek másla a pečeme při nízké teplotě 120 °C zhruba 1,5 - 2 hodiny do měkka.
Maso vyjmeme, sundáme motouz a nakrájíme na silnější kolečka. Výpek z pekáče přendáme do rendlíku, zavaříme a zahustíme přidáním studeného másla.
Chřest očistíme škrabkou, odkrojíme spodní dřevnaté konce a vaříme dle velikosti chřestu 6 - 10 minut ve vodě spolu s bílým vínem, citrónovou šťávou, trochou cukru, soli a másla.
Brambory oškrábeme, uvaříme v osolené vodě. Uvařené je přendáme do másla, v kterém je tymián a kudrnka a ještě pár minut povaříme v másle.
Na talíř nandáme brambory spolu s chřestem, přidáme dvě kolečka kuřecí rolády a přelijeme sosem.
Načítám komentáře...