Zadělávané kuře s jarní zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme jíšku. V kastrůlku nebo na pánvičce rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání lehce opečeme, až vznikne světlá hladká jíška, kterou necháme zchladnout.

Očištěné a omyté kuře rozdělíme na čtvrtiny a vložíme ho do hrnce s vroucí osolenou vodou (vody by mělo být jen tolik, aby bylo maso ponořené). Přidáme očištěnou kořenovou petržel i s natí a očištěné drůbky a vaříme doměkka. Pak z hrnce odstraníme petržel, vmícháme 2 - 3 lžíce připravené světlé máslové jíšky a necháme dobře povařit do zhoustnutí. Aby byla omáčka jemnější, vmícháme do hrnce ještě smetanu, ve které jsme rozkvedlali žloutek, a krátce povaříme.

V jiném hrnci povaříme v troše osolené vody nakrájenou jarní zeleninu téměř doměkka, lehce ji osolíme, případně ještě ochutíme muškátovým květem a pepřem. Připravenou zeleninu vmícháme do omáčky s kuřetem a ještě lehce povaříme.

Čtvrtky kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme je omáčkou se zeleninou a podáváme se širokými nudlemi nebo vařenými brambory.

Poznámka k receptu

Do omáčky můžete na závěr ještě přidat hříbky nebo žampiony nakrájené na plátky a předem podušené na kousku másla.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...