Zázvorem plněná kuřecí stehna s krémovou zázvorovou omáčkou
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (stehna s kůží)
- zázvor 4 dílky
- olej olivový 4 lžíce
- smetana na šlehání 12 lžic
- rajčatový protlak 8 lžiček
- rajčata 1/2 plechovky (sekané loupané)
- zázvor 4 lžičky (nasekaný)
- pažitka
Postup přípravy
Osolte a opepřete 4 vykostěná kuřecí stehna (s kůží), zabalte do každého na plátky pokrájený 2,5 cm dlouhý špalíček zázvoru a zajistěte provázkem. V žáruvzdorném kastrolu maso zprudka na 4 lžících olivového oleje orestujte dozlatova – zprvu kůží dolů, poté ze všech ostatních stran. Kastrol s masem vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 12–15 minut, dokud nebude kuře úplně propečené. Maso přemístěte na talíř a přikryjte fólií. Kastrol po kuřeti vraťte na plotnu, vlijte do něj 12 lžic smetany ke šlehání, přidejte 8 lžiček rajčatového protlaku, ½ plechovky sekaných loupaných rajčat, 4 lžičky nasekaného zázvoru a na mírném plameni zahřívejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Kuře podávejte přelité omáčkou a ozdobené 4 lžícemi nasekané pažitky.
Načítám komentáře...