Zázvorové kuře s rýží a zeleninou
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
- zázvor 2 lžičky (sušený)
- koriandr 1/2 lžičky (mletý)
- pepř 1/2 lžičky (drcený)
- máslo 1 lžíce
- sůl
Rýže:
- rýže 300 gramů
- kurkuma 1 lžička
- paprika červená 1 kus
- cibule červená 1 kus (malá)
- hrášek cukrový 100 gramů
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Rýží propláchněte pod tekoucí vodou, dejte ji do hrnce, přidejte kurkumu a promíchejte. Zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a uvařte doměkka. Kuřecí maso očistěte a osolte. V misce smíchejte zázvor, koriandr a pepř a směsí kuře okořeňte. Naskládejte ho do zapékací formy, poklaďte kousky másla a pečte na 200 °C asi 40 minut.
2. Mezitím nakrájejte zeleninu: papriku na tenké nudličky, cibuli na klínky, česnek na plátky, z cukrového hrášku odkrojte stonek, větší kusy rozpulte. Když jsou rýže i kuře téměř hotové, rozpalte v pánvi olej a zeleninu zprudka orestujte, stačí pár minut, aby zůstala křupavá. Vmíchejte ji do rýže a podávejte ke kuřeti.
Poznámka k receptu
Zelenina dodá rýží pestrou škálu chutí i struktur a nenásilně obohatí jídlo. Přidat můžete téměř cokoli, co v lednici najdete, hodí se i kořenová zelenina nebo v sezoně chřest či cukety.
Načítám komentáře...