Kuřecí drůbky s lufou
Seznam surovin
- kuřecí vnitřnosti 200 gramů (játra, srdíčka, žaludky)
- zelenina 1 kus (válcovitá lufa)
- mungo 200 gramů (klíčků)
- cibule šalotka 2,5 kusu
- rybí omáčka 2 lžíce
- olej slunečnicový (na smažení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuřecí drůbky očistěte (žaludky promněte alespoň jednou v soli) a nakrájejte na menší kousky. Lufu oškrábejte škrabkou na brambory, podélně rozpulte a nakrájejte šikmo na plátky. Klíčky mungo omyjte a nechte okapat.
2. Šalotku nakrájejte nadrobno a polovinu jí orestujte v pánvi nebo ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Přidejte drůbky a nechte je chvilku zatáhnout (pokud používáte žaludky, restujte je první, a až po 4 - 5 minutách přidejte játra). Přilijte 1,5 lžíce rybí omáčky a přisypte špetku soli. Po 10 - 12 minutách přesuňte obsah pánve na talíř.
3. Pánev s olejem znovu rozpalte a orestujte v něm zbytek šalotky. Až začne zlátnout, přidejte lufu, dochuťte ½ lžíce rybí omáčky a restujte 4 - 5 minut. Asi minutu před koncem restování přidejte klíčky mungo a kuřecí směs a promíchejte. Před podáváním pokrm posypte čerstvě mletým pepřem.
Poznámka k receptu
Vietnamci nepodávají jídla v jednotlivých chodech, ale všechna najednou. Jasmínová rýže, která tento pokrm jedinečně doprovodí, tak už leží na stole spolu s kaprem. Pokud ne, určitě na ni nezapomeňte. Na lufu se poptejte svého nejbližšího vietnamského prodejce zeleniny.
Načítám komentáře...