Kuřecí horní stehna s artyčoky

Seznam surovin

Na nádivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí stehna vykostěte, stáhněte kůži a dejte ji stranou, stehna zbavená kůže rozevřete na motýlka.

Připravte náplň: do vymačkaného rohlíku předem namočeného v mléce nakrájejte šunku prosciutto crudo, přidejte lžičku parmazánu, hrst nasekané petrželky, osolte, opepřete. Takto připravenou hmotu dejte na masové plátky a zabalte, upevněte párátkem, a tak vytvořte závitky.

Kůži z kuřecích stehen nasekejte na co nejmenší kousky a s nakrájenou šalotkou, hrstí šalvěje, čerstvým rozmarýnem a artyčoky opečte na másle. Potom osolte, opepřete, zalijte trochou bílého vína a chvíli restujte. Poté dejte stranou na talířek. Na stejné pánvi dozlatova opečte kuřecí závitky. Nechte vychladnout.

Rozválejte listové těsto a vykrojte čtverečky 10 x 10 cm. Na ně dejte směs s artyčoky, na které položte kuřecí závitek, z něhož jste vyndali párátka, zabalte a otočte. Na přední stranu můžeme z těsta vytvořit různé vzory, třeba začáteční písmena hostů. Potřete vejcem a při teplotě 200 °C pečte asi 20 minut.

Jako příloha je výborný salát z rukoly, rajčat, mrkve nakrájené na tenké plátky, salát pokapejte balzamikovým octem, olivovým olejem, osolte, opepřete. Podávejte s červeným vínem.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...